Keuken Van Leer

Al jaren droomden Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven en Pirjo de Winkel van een plek waar ze hun gasten uitgebreider konden ontvangen dan alleen in de bakkerij. In Keuken Van Leer geniet je van pure en eerlijke smaken en de échte Brabantse gastvrijheid.

Gastvrijheid en vakmanschap

Op dezelfde plek waar Robèrt als rasechte Oisterwijker z’n eerste bijbaantje had, vestigden we in 2014 brood- en banketbakkerij ‘bij Robèrt’. De stoere industriële setting van de Koninklijke Verenigde Leder, ooit de grootste leerfabriek van Europa, was de perfecte plek om het vak voor iedereen zichtbaar te maken. Letterlijk, want lopend door de lange glazen gang kun je de bakkers en patissiers aan het werk zien.  

Het enige dat nog ontbrak, was een plek om mensen te laten genieten van niet alleen producten uit de eigen bakkerij, maar van het goede leven in brede zin. Een restaurant waar je de échte Brabantse gastvrijheid ervaart en het gevoel krijgt dat je thuiskomt. Die plek werd Keuken Van Leer, in het verlengde van de glazen gang van bij Robèrt.

Herkenbare kwaliteit

Ook de filosofie ligt in het verlengde van bij Robèrt. Kenmerkend is de nadruk op kwaliteit en vakmanschap, waardoor herkenbare ingrediënten en gerechten plotseling weer verrassen in smaak en beleving. Vergelijk het met de appelkoeken van bij Robèrt. Die bestaan in feite uit niets meer dan bladerdeeg, amandelspijs en appel. Maar dat bladerdeeg wordt op  ambachtelijke wijze bereid met echte boter, de amandelspijs is vol van smaak dankzij de lekkerste amandelen uit Avola en de appels komen rechtstreeks van het land van een boer uit de regio. En dan wordt zo’n op het eerste gezicht eenvoudige appelkoek ineens een verrassend product waar mensen keer op keer voor terugkomen.

Dat is precies waar we ook op doelen met de kaart in Keuken Van Leer! Herkenbare gerechten die iedereen graag eet – van een croque monsieur en garnalenkroketten tot de échte eggs benedict of runderribeye van de grill – maar dan zo goed uitgevoerd dat je niet weet wat je proeft. Alles wat we serveren is huisgemaakt, van alleen verse ingrediënten van de beste kwaliteit. Combineer dit met vakmanschap in de keuken én de bakkerij en het resultaat is een seizoensgebonden kaart met precies die gerechten waar wij zelf zo van genieten. En waar we je graag in laten delen.